Oud-profs ondanks hitte actief in Kessel 

Afgelopen woensdag 24 juli werd in Kessel een benefietwedstrijd gespeeld tussen oud-profs en ondernemers uit de regio. De wedstrijd werd gespeeld op de terreinen van Stal Hendrix, waarbij dankzij de medewerking van de organisatie van Jumping Peel en Maas ook de faciliteiten van dit hippische evenement konden worden gebruikt.

 

Ondanks de extreme hitte op deze avond, waardoor de publieke belangstelling enigszins tegenviel, waren liefst 11 oud-profs alsmede twee toptrainers naar Kessel gekomen om het goede doel van deze happening, het Jeugdfonds Sport Limburg, te steunen. De voormalige toppers, waaronder Mark van Bommel, Luc Nilis, Kevin Hofland, Dirk Marcellis, Boudewijn Zenden en Maurice Graef trotseerden de lastige omstandigheden en gingen, aangemoedigd door oud-bondscoach Bert van Marwijk, fanatiek de strijd aan met het ondernemers-team. Het werd al snel duidelijk dat de cracks het voetballen nog niet waren verleerd, en het publiek kon genieten van fraaie technische hoogstandjes. De ondernemers, onder leiding van Sef Vergoossen, moesten dan ook uiteindelijk met 10-7 het onderspit delven, ondanks enkele extra penalties die door de sponsors werden gekocht.

Een tegenvaller op deze avond vormde de blessure die Fortuna-trainer Kevin Hofland opliep na een ongelukkige botsing met een tegenstander.

 

Tijdens en na de wedstrijd konden de gasten terecht in het Grand Café de Sport dat voor deze gelegenheid weer was gehuisvest in het VIP-paviljoen van Jumping Peel en Maas. De organiserende Kiwanis Club Peel en Maas kon daar een cheque met de opbrengst van deze avond, dit jaar maar liefst 8.000 euro, overhandigen aan Bert van Marwijk als ambassadeur van het Jeugdfonds Sport Limburg.