Grand Café de Sport Editie 2016 groot succes! 

De Kiwanis Peel en Maas hebben voor het derde jaar op rij met groot succes het Grand Café de Sport georganiseerd. Tijdens een avondvullend programma interviewde L1-presentator Sander Kleikers verschillende prominente Limburgers. Samen met de veiling van verschillende bijzondere stukken leverde het uiteindelijk maar liefst 11.000 euro op voor het Jeugdsportfonds Limburg. Plaats van handeling was het terrein van Stal Hendrix in Kessel, aan de vooravond van Jumping Peel en Maas.

 

Ook dit jaar hadden de Kiwanis Peel en Maas een aantal aansprekende gasten uitgenodigd. Wereldkampioen handboogschieten Mike Schloesser; zakenvrouw van Noord-Limburg Mieke Verhaegh; voormalig bokser Arnold Vanderlyde; mister Pinkpop Jan Smeets; oud-wielrenner Danny Nelissen en ten slotte tennisicoon Sjeng Schalken. Onder leiding van Sander Kleikers werden ze aan de tand gevoeld over hun carriere en hun plannen, wat leidde tot een geanimeerd gesprek.

 

Na een kennisquiz onder de bezoekers en een muzikaal intermezzo door de uitstekende formatie Effe Dimme begon de veiling, waar het uiteindelijk om ging. Veilingmeester Joep Verbugt deed zijn uiterste best om zoveel mogelijk op te halen met de verkoop van een aantal bijzondere veilingstukken. Topstukken bleken een workshop Fighting for Succes door Arnold Vanderlyde en een beeld van kunstenaar Jos Dirix.

 

Sjeng Schalken mocht als ambassadeur van Jeugdsportfonds Limburg een cheque in ontvangst nemen met daarop de opbrengst van de veiling. Jean-Paul Kremers maakte namens Kiwanis Peel en Maas het eindbedrag bekend: 11.000 euro. Daarmee kunnen een groot aantal Limburgse kinderen weer een sport gaan beoefenen, en zo echt meedoen in de maatschappij. Het was een mooie afsluiter van een prachtige avond.