Jeugdfonds Sport Limburg 

Sporten is gezond, helemaal voor kinderen. Het is goed voor hun conditie en voor de groei van hun botten. Daarnaast komen kinderen als ze sporten in contact met andere kinderen. Spelenderwijs leren ze nieuwe regels en omgangsvormen, dingen die ze vaak thuis of op school niet meekrijgen.

Daarom zou ieder kind moeten sporten, ongeacht zijn of haar afkomst. Helaas zijn er gezinnen die het niet zo breed hebben. Met als gevolg dat voor de kinderen uit die gezinnen sporten onbetaalbaar is.

 

Het Jeugdfonds Sport Limburg is er speciaal voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit die gezinnen. Dankzij een bijdrage van het Jeugdfonds Sport kunnen zij toch sporten en zo gezonder opgroeien. Het bedrag is maximaal € 225 euro en kan worden besteed aan contributie of sportattributen. Kinderen ontvangen de bijdrage in de vorm van een waardebon, of deze gaat direct naar de sportvereniging.

 

Kinderen of hun ouders / verzorgers kunnen een aanvraag niet rechtstreeks bij het Jeugdfonds Sport indienen. Dit verloopt altijd via bijvoorbeeld een leerkracht, huisarts, maatschappelijk werker of hulpverlener van de gemeente.

Meer informatie vindt u op de website van Jeugdfonds Sport Limburg.