Editie 2019 

Rens Raemakers, “Ik ben een politiek dier

In 2019 is Grand Café De Sport terug van weggeweest! Na vorig jaar te hebben overgeslagen wordt op woensdag 24 juli tijdens Jumping Peel en Maas een nieuwe editie van Grand Café georganiseerd, en deze keer heeft de organisatie voor een geheel andere opzet gekozen. Op het grasveld voor het VIP-paviljoen wordt namelijk een klein voetbalveld aangelegd (ca. 40 x 50 m), waar een ludieke mini-voetbalwedstrijd wordt gespeeld. Een van de teams bestaat uit prominente oud-voetballers, terwijl het andere team bestaat uit ondernemers die een plekje in dit team kunnen kopen en zodoende een bijdrage leveren aan het Jeugdfonds Sport Limburg; uiteraard staat niet het sportieve resultaat maar vooral de gezelligheid daarbij voorop. Bert van Marwijk heeft, als ambassadeur van het Jeugdfonds Sport Limburg, zijn volledige medewerking toegezegd, en benadert persoonlijk actief oud-voetballers uit zijn netwerk om aan dit gebeuren deel te nemen. Diverse oud-voetballers, zoals Kevin Hofland, Maurice Graef, Reginald Thal en Willy Boessen hebben hun medewerking al toegezegd, en ook VVV Venlo zal met enkele aansprekende namen naar Kessel komen. En nu PSV haar voorronde-wedstrijd voor Champions Leage op dinsdag 23 juli moet afwerken, is er daar ook ruimte ontstaan om met enkele prominenten deel te nemen; misschien wel Mark van Bommel zelf? Hij is immers al eens te gast geweest bij Grand Café De Sport, en bewaart hele goede herinneringen aan dat bezoek!

De twee teams worden gecoached door absolute toptrainers, te weten Bert van Marwijk en Sef Vergoossen. Scheidsrechter is voormalig eredivisie- scheidsrechter Ed Janssen uit Meijel, en de wedstrijd wordt van live-commentaar voorzien door John Bannier, de bekende en super-enthousiaste verslaggever van L1.

 

De wedstrijd is gratis te bezoeken voor het publiek, maar daarnaast is er natuurlijk ook de mogelijkheid om vanuit het VIP-Paviljoen naar deze happening te kijken. Kaarten voor Grand-Café De Sport, dat zoals altijd op deze woensdag weer haar intrek neemt in het VIP-paviljoen bij Stal Hendrix, kosten 39 euro per stuk, en in deze entreeprijs zijn alle drankjes en hapjes tijdens en tot een uur na de wedstrijd inbegrepen. Uiteraard zullen de prominente oud-voetballers en trainers na afloop van de wedstrijd het VIP-paviljoen bezoeken, en dan kort worden geïnterviewd door Maurice Graef. Kaarten zijn te bestellen per mail aan info@grandcafedesport.nl.

 

De wedstrijd begint op 24 juli om 19.00 uur op de terreinen van Stal Hendrix aan de Rijksweg te Kessel. De organisatie is in handen van Kiwanis Club Peel en Maas in samenwerking met Jumping Peel en Maas. Net als bij de voorgaande edities gaat de opbrengst van Grand Café de Sport weer geheel naar het Jeugdfonds Sport Limburg.